Chystáte se na Seychely? Poradíme vám nejlepší místa pro potápění!

Kouzelné nad hladinou i pod ní – to jsou Seychely. Tohle magické souostroví v Indickém oceánu nabízí mimo jiné jedny z nejlepších podmínek pro potápění a šnorchlování. Je tu totiž po celý rok stabilní teplé počasí, podmořský život hraje všemi barvami a viditelnost je perfektní.

Tým Umbrella Yacht   |   2. 7. 2018

Kolem seychelských ostrovů je řada mořských parků a rezervací, takže vody jsou opravdu čisté, viditelnost skvělá a mořských živočichům se tu daří. Rozsáhlé korálové útesy obklopené hejny ryb osloví i ty nejzkušenější potápěče, najdete tu ale samozřejmě i místa, kde si krásně zašnorchluje i úplný začátečník. A navíc – Seychely patřily k oblíbeným základnám pirátů, po nichž na mořském dně také zbyla spousta připomínek.

O tom, proč se určitě vyplatí pronajmout si jachtu právě na tomto souostroví, si můžete přečíst v článku 5 nejkrásnějších míst Seychel. Další zajímavosti jsme přidali v textu 5 věcí, které jste nevěděli o Seychelách, a dnes vám prozradíme, kde jsou ty nejlepší lokality právě pro potápění a šnorchlování!

 

alt_text_here

 

Zamiřte k Mahé

One Tree Island najdete kousek od Mahé, největšího seychelského ostrova, a jeho zátoky Anse à la Mouche. Je to poměrně mělké místo (maximální hloubka je tu sotva 13 metrů), zato je tu ale dobrá viditelnost a zdejší dno s žulovými balvany si oblíbily murény a manty. O vaši pozornost se tu bude přetahovat spousta barevných rybek, a když budete mít štěstí, zahlédnete vzácného vějířníka třásnitého, jak visí ve vodě hlavou dolů a předstírá, že je ve skutečnosti jen stéblo mořské trávy.

V lokalitě Trois Bancs u západního pobřeží Mahé zase můžete pozorovat útesové žraloky a želvy, jak si v klídku proplouvají mezi žulovými skalami, podél svislých stěn a skrze malé jeskyně. Podvodní zážitek, na který jen tak nezapomenete. A v sezoně tu můžete potkat i žraloky obrovské!

A pokud chcete trošku poděsit členy své posádky, zamiřte s lodí k nedalekému ostrovu Silhouette a vyzkoušejte, co s nimi udělá pohled na žraloky lagunové a vouskaté, kteří se prohánějí podél zdejších barevných korálů.  

 

alt_text_here

 

Pro profíky i začátečníky

Asi nejlepší lokalitou pro opravdu zkušené potápěče je Napoleon nedaleko ostrova Alphonse. Najdete tu krásné měkké korály a přímo neuvěřitelné množství ryb. Lokalita je přísně chráněná, a i proto je tu výborná viditelnost. A zdejší potápěčský bonbonek? Manty!

A pokud jste naopak svátečními potápěči, doporučujeme vám ostrůvek St. Pierre nedaleko Praslinu. Ano, to je takový ten maličký žulový ostrůvek s pár palmami, který jste už nejspíš viděli na nějaké fotce ze Seychel. Voda je tu hluboká maximálně 10 metrů a podmínky pro začátečníky doslova ideální!

 

alt_text_here

Foto: Shutterstock.com

 

Chcete s námi vyrazit na Seychely? Napište nám!

Přečíst více článků