Kam vyrazit na jachtě v zimě? Tohle jsou nejlepší tipy podle Umbrella Yacht!

Přemýšlíte už nad zimní dovolenou? Lodě pro chladné měsíce je ideální rezervovat už nyní, a proto vám přinášíme tipy na čtyři destinace, které budou podle našich expertů patřit k největším hitům letošní zimy!

Team Umbrella Yacht   |   20. 8. 2018

Maledivy: Šnorchlování a koupání v ráji

Je to nejníže položený stát světa – žádné místo na kterémkoli z devatenácti korálových atolů i přilehlých ostrůvků táhnoucích se jako šňůra perel Indickým oceánem neleží výše než 2,5 metru nad mořskou hladinou. Zatímco po staletí byly Maledivy důležitým orientačním bodem pro námořníky, dnes tu stejně vřelé přivítání čeká na jachtaře. Během týdenní plavby na krásném katamaránu Lagoon 620 můžete šnorchlovat v chráněné rezervaci Banana Reef u Severního atolu Male (často jsou tu k vidění i manty), koupat se na plážích ostrůvků Gulhi a Omadhoo, či jednom z nejkrásnějších ostrovů Malediv, Meerufenfushi , pokrytém malými lagunami, malým přírodním bazénem a lemovaným překrásnou pláží, či se projet na kajaku podél Lily Beach na Jižním atolu Male. U soukromého ostrůvku Raiy Dhiggaa si můžete nasbírat mušle a pozorovat mořské ptáky, ve vesnici na ostrově Guraidhoo zase nakoupit suvenýry. Nejen díky nim na tuhle dovolenou nikdy nezapomenete!

Maledivy

Žádný z ostrovů Malediv neleží výše než 2,5 metru nad mořem

 

Bahamy: Nejkrásnější pláže najdete v Exuma

To nejlepší z Baham? Souostroví Exuma! Zahrnuje 365 ostrovů a ostrůvků, leží jihovýchodně od Nassau a najdete tu ty nejkrásnější pláže! Právě tady, na ostrově Warderick Wells, leží i jeden z největších mořských parků na světě, Exuma Cays Land and Sea Park. Doporučujeme zakotvit v jednom ze tří zdejších přístavišť a vyrazit na procházku na Boo Boo Hill, během níž si můžete prohlédnout i kostru velryby, kterou najdete přímo na pláži. Bahamy mají pár zajímavých kuriozit i pro milovníky zvířat – u Compass Cay si můžete zaplavat se žraloky vouskatými, na vyhlášeném neobydleném Big Major Cay zase s prasátky a na Allen Cay můžete nakrmit přísně chráněné leguány bahamské. Koupat se, opalovat a šnorchlovat můžete v podstatě kdekoli! Na Bahamách můžete vybírat z katamaránů Lagoon 620, Lagoon 630 nebo Ipanema 58 – ať už si vyberete jakýkoli z nich, budete mít po celou dobu plavby pocit, že proplouváte rájem!

Bahamy

Na souostroví Exuma najdete ty nejlepší pláže Baham

alt_text_here

Divoká prasátka z Big Major Cay umí výborně plavat

 

Bali: Krásná země plná krásných lidí

Bali a sousední Lombok jsou tím nejkrásnějším, co jachtařům nabízí Indonésie. Ať už zvolíte jakoukoli trasu, těšit se můžete na nekonečné bílé písčité pláže a průzračnou vodu, v níž žijí manty, obří měsíčníci svítiví, mořské želvy i oranžoví klauni očkatí. Kromě hor, rýžových políček a starobylých hinduistických chrámů na vás čeká třeba potápění a šnorchlování u ostrova Nusa Lembongan, pozorování želvích mláďat v záchranné stanici na maličkém ostrůvku Gili Air nebo krásná příroda v Senggigi, západně od Lomboku. Od obyvatel Bali také můžete odkoukat jejich životní styl – stále usměvavé tváře, každodenní slavnosti a neutuchající radost ze života. O dalších zajímavých místech, která na Bali stojí za to, se dočtete v článku Bali: 6 věcí, které si tu rozhodně nenechte ujít!

Bali

Pobyt na Bali vám ukáže, že život zdaleka nemusí pádit tak rychle

 

Tonga: Do Oceánie za keporkaky

Chcete na chvíli uniknout ze shonu každodenního života? Během plavby podél Království Tonga, souostroví exotických, nedotčených ostrovů v Oceánii, na něj zapomenete spolehlivě. Nejlepší podmínky pro jachting nabízí Vava´u, jedna ze tří ostrovních oblastí království. Díky rozložení ostrovů můžete poklidně plout od jednoho ke druhému a užívat si pláží, lemovaných kokosovými palmami, a tyrkysových lagun. Tonga také nabízí jedny z nejlepších lokalit pro potápění a šnorchlování na světě – jsou tu krásné, pestrobarevné korálové útesy, kolem kterých se shromažďuje až neuvěřitelně pestrý podmořský život. A pak je tu lákadlo největší – migrující keporkaci. Od července do listopadu tu můžete pozorovat tyto kytovce, které proslavil jejich zpěv. Když budete mít štěstí a najdete některého, který bude ochoten tolerovat vaši přítomnost a nepláchne vám, můžete si s nimi dokonce i zaplavat!

Tonga

Tonga je destinace pro opravdové fajnšmekry

Tonga keporkak

Zaplavat si s keporkaky je zážitek na celý život

Foto: Shutterstock.com

Chcete s námi vyrazit v zimě na loď? Napište nám!

Přečíst více článků