Máte na plavbu omezenější rozpočet? Poradíme vám, kdy ušetříte!

Rádi byste zkusili dovolenou na lodi, ale nemáte neomezený rozpočet? V dnešním článku vám poradíme, kdy jsou na Martiniku, v Thajsku či na Seychelách nejvýhodnější ceny za pronájem lodí i ceny za letenky. A jako bonus přidáme v každé destinaci jednu speciální slevu!

Tým Umbrella Yacht   |   10. 12. 2019

Leden: Martinik

Původní karibští obyvatelé mu přezdívali „ostrov květin“. A právě díky bujné tropické vegetaci je Martinik ideální destinací pro cestovatele, kteří plavbu podél jeho nádherných pláží rádi kombinují s výlety do vnitrozemí. K poznávání je tady toho spousta – proslulé botanické zahrady, kopce a hory porostlé deštným pralesem, sopka Mont Pelée, vodopády, banánové i třtinové plantáže… Naši zkušení kapitáni vám rádi poradí, na které pláži budete skoro sami nebo kde se můžete věnovat kittingu, které z okolních ostrovů stojí za návštěvu (Mustique, Bequia, Union Island nebo třeba Svatá Lucie) i kde jsou ta nejlepší místa pro potápění a šnorchlování. Po dnech plných aktivit pak můžete nabírat energii v restauracích v malých rybářských vesničkách a večerní zábavu může obstarat produkce některé ze zdejších vyhlášených destilérií pálících rum. Více si o Martiniku můžete přečíst v článku Martinik z paluby jachty? V lednu je to nejlevnější!

Martinik

Na Martiniku najdete krásné pláže i okouzlující vnitrozemí

 

Pokud chcete ušetřit, doporučujeme vám na Martinik vyrazit v lednu! Právě tehdy jsou totiž ceny za letenky i pronájem jachet na tomto ostrově, který je součástí karibského souostroví Malých Antil a leží mezi ostrovy Svatá Lucie a Dominika, nejnižší. A abyste ušetřili ještě víc, máme pro vás 20 % slevu! Pokud se rozhodnete pro pronájem katamaránu Lagoon 450 v termínu od 18. do 25. ledna 2020, namísto 6230 € zaplatíte za týden jen 4984 € (plus 320 € transit log a 1480 € za služby kapitána). Letenky (s odletem z Prahy) vás vyjdou do zhruba 20 tisíc Kč za osobu. Více informací o Lagoonu 450 najdete na našem webu!

Lagoon 450

Lagoon 450 nabízí spoustu místa a vynikající výkony při plavbě

 

Květen až červen: Thajsko

Pokud vyrazíte na největší thajský ostrov Phuket na lodi, nejenže se vyhnete davům turistů, ale navíc se můžete podívat i do dalších krásných míst – například do zátoky Phang Nga nebo na ostrovy Phi Phi. Na Phuket cestovatele lákají mimo jiné krásné písečné pláže, které najdete na jeho západním pobřeží, ale také na ostrůvcích v jeho okolí. Tipy na ty nejkrásnější pláže jsme vám dali už v článku Thajský Phuket skoro bez turistů? Objeďte ho na jachtě! Thajsko si oblíbili také potápěči. Jedna z nejslavnějších potápěčských lokalit světa, Similanské ostrovy, totiž leží 84 kilometrů severozápadně od Phuketu. Pod vodou tu můžete spatřit třeba leopardí žraloky, murény, manty obrovské, želvy nebo mořské koníky.

Všem, kteří se rozhodnou pro plavbu kolem Phuketu, doporučujeme také výlet do zátoky Phang Nga. Na rozloze zhruba 400 čtverečních kilometrů tu z mělké vody vystupují stovky skalních útvarů a vápencových ostrůvků, z nichž některé jsou vysoké až 350 metrů! Další krásná zákoutí včetně romantických zátok s nádhernými písečnými plážemi nabízí i souostroví Phi Phi, které leží asi dvě hodiny plavby od Phuketu.

Phuket

Nádherné pláže patří k hlavním lákadlům thajského Phuketu

 

Nalákali jsme vás? Pak se vám možná bude hodit sleva 15 %! Pokud se rozhodnete pro pronájem plachetnice Oceanis 48 v termínu od 9. do 16. května 2020, namísto 2600 € zaplatíte za týden jen 2236 € (plus 280 € transit log a 1050 € za služby kapitána). Letenky s nejlepší leteckou společností roku 2019 Qatar Airways vás vyjdou na zhruba 15,5 tisíce Kč za osobu. Více informací o lodi Oceanis 48 najdete na našem webu!

Oceanis 48

Plavba s rodinou nebo kamarády? Oceanis 48 je skvělou volbou!

 

Leden, červenec a srpen: Seychely

Seychely patří k tomu nejkrásnějšímu, co můžete během cestování poznat. Vlastní jachta vám navíc umožní tohle půvabné souostroví, které leží v Indickém oceánu, prozkoumat opravdu důkladně. Můžete zakotvit v zátoce Anse Volbert na ostrově Praslin a užít si pár hodin na nejpopulárnější a nejdelší pláži ostrova. Nebo si udělat výlet do údolí Vallé de Mai, kde roste zbytek pralesa endemických kokosových palem Coco de Mer, jejichž slavné plody připomínají lidské zadnice. V národním parku na ostrově Curieuse zase můžete pozorovat volně žijící želvy obrovské! Kdo miluje šnorchlování a potápění, najde svůj ráj v mořské rezervaci u ostrova Ile Cocos, a za návštěvu rozhodně stojí i nejkrásnější ze Seychelských ostrovů, La Digue. Přečíst si o něm ostatně můžete v našem článku La Digue: Vplujte do světa, ve kterém se zastavil čas. Spoustu dalších informací o Seychelách jsme pro vás sepsali i do článků 5 nejkrásnějších míst Seychel a 5 věcí, které jste nevěděli o Seychelách.

alt_text_here

Národní park na ostrově Curieuse rozhodně stojí za návštěvu!

 

A protože Seychelské ostrovy jsou naše srdcovka, máme pro vás hned dvě akční nabídky! Pokud se rozhodnete vyrazit v lednu, můžete využít slevu 20 % na pronájem katamaránu Lagoon 39 v termínu od 18. do 25. ledna 2020. Namísto 3520 € tak zaplatíte jen 2816 € (plus 320 € transit log a 1480 € za služby kapitána). Letenky vás v tomto období vyjdou na zhruba 17 tisíc Kč za osobu. O prázdninách vám pak v termínu od 25. července do 1. srpna 2020 můžeme nabídnout slevu 10 % na pronájem katamaránu Lagoon 40. Namísto 3500 € tak zaplatíte jen 3150 € (plus 240 € transit log a 910 € za služby kapitána). Letenky vyjdou na zhruba 20 tisíc Kč za osobu. Více informací o Lagoonu 39 i Lagoonu 40 najdete na našem webu!

Lagoon 39

Katamarán Lagoon 39 ubytuje až 12 hostů!

Foto: Shutterstock.com a archiv Umbrella Yacht

 

Chcete s námi vyrazit na moře? Napište nám!

Přečíst více článků