Milujete Itálii a chcete ji vidět z paluby jachty? Zkuste naši trasu!

Kouzelná plavba podél italské riviéry začíná v Marina di Andora, a pokračuje přes Punta Crena, kolem Janova do Portofina, a z rybářské vesnice Vernazza až do La Caletta di Lerici. Užijete si krásné pláže, přírodní rezervace i starobylé italské vesnice a přístaviště!

Team Umbrella Yacht   |   24. 7. 2018

Marina di Andora

Andora, nebo Marina di Andora, jak se městečku na Ligurské riviéře také říká, je výchozím bodem naší cesty. Najdete tu dlouhé písčité pláže, krásně čisté moře i piniové háje. Pokud chcete pořádně oslavit začátek dovolené, doporučujeme zajít na skleničku do baru Single Fin, ze kterého můžete pozorovat romantický západ slunce, a pak vyjet taxíkem na kopeček za městečkem na večeři do restaurace La Casa del Priore. Z terasy starého, kamenného domu je krásný výhled na moře!

alt_text_here

Itálie, to je především senzační jídlo

Punta Crena

Proplujte kolem ostrůvku Gallinara a zakotvěte nedaleko Punta Creny, naproti pláži v Baia dei Saraceni, v jednom z nejkrásnějších míst italské riviéry. Zdržte se tu chvíli, a užijte si potápění z jachty v nádherně modrém moři. Zhruba šest kilometrů odsud je navíc přírodní rezervace Bergeggi, kterou si můžete projet na kajaku. Na stejnojmenném ostrůvku jsou k vidění pozůstatky strážní věže a bývalého kláštera.

alt_text_here

Pláž v Baia dei Saraceni

 

Portofino

V zátoce u rybářského městečka Portofino najdete jeden z nejkrásnějších přístavů Itálie. Byť je to spíš vesnice než město, patří Portofino k nejoblíbenějším destinacím celebrit a milionářů, a tak tu s trochou štěstí potkáte opravdu nádherné jachty. A nejoblíbenější aktivitou je tu… jídlo! Můžete vybírat ze stovek restaurací, barů a kaváren. V Paraggi, kousek nad Portofinem směrem na Santa Margheritu Ligure, pak najdete i příjemnou písečnou pláž.

alt_text_here

Barevné domky Portofina

 

Vernazza

V okolí vesničky Vernazza se rozkládá národní park Cinque Terre, který nabízí fascinující pohled na divoké skalnaté pobřeží, na kterém se rozkládají staleté vesnice – kromě Vernazzy ještě Monterosso al Mare, Corniglia, Manarola a Riomaggiore. Domky jsou tu natěsnané jeden na druhém, a vypadají, že se každou chvíli zřítí do moře. Zakotvit můžete v malé marině ve Vernazze. Po téměř povinné prohlídce městečka doporučujeme přeplout do krásné zátoky Spiaggia del Canneto. Na noc můžete zakotvit v Porto Venere.

alt_text_here

Vernazza je součástí Cinque Terre

 

La Caletta di Lerici

Kousek od Lerici se skrývá tajemná zátoka, dokonale ukrytá před zraky turistů. La Caletta di Lerici je skrytý ráj s klidnými, čistými vodami chráněnými vápencovými skalami, a s malou plážičkou, která je dostupná jenom z moře. Ideální místo na paddleboard nebo pár hodin rozjímání a vstřebávání zážitků z téhle fascinující plavby!

alt_text_here

Zátoka je chráněná vápencovými skalami

Foto: Shutterstock.com

 

Chcete s námi vyrazit do Itálie? Napište nám!

Přečíst více článků