One & Only: Jak by mohla vypadat vaše plavba?

Luxusní a komfortní zážitek z plavby na moři má dva společné jmenovatele – naši jachtu Absolute Navetta 68 One & Only a Jadranské moře. Tato jachta, která je doslova napěchovaná moderními technologiemi a která nabízí prostorné a špičkově vybavené interiéry i exteriéry, už je sama o sobě zárukou nezapomenutelné dovolené. O zbytek se pak postarají krásy Chorvatska. Zveme vás na vzorovou týdenní plavbu na palubě One & Only!

Tým Umbrella Yacht   |   28. 6. 2024

Jachta One & Only kotví v chorvatském Seget Donji u Trogiru, jen 10 minut od letiště ve Splitu. A vydat se s ní samozřejmě můžete kterýmkoli směrem – na týden, dva nebo klidně i více. Právě flexibilita a možnost naplánovat si dovolenou přesně podle svých představ patří k výhodám této krásné lodi.

Plavba po Jadranském moři v Chorvatsku je už sama o sobě fantastickým zážitkem díky krásným ostrovům, čistému moři a malebným historickým městům. Abychom vám ale rozhodování ještě víc ulehčili, dovolili jsme si pro vás připravit vzorový itinerář pro týdenní plavbu, která zahrnuje ta nejkrásnější místa na moři i na souši.

Kam tedy s One & Only vyplout?

 

Den 1: Seget Donji – Hvar

Zatímco bude profesionální posádka připravovat loď na vyplutí, doporučujeme vám výlet ze Segetu Donji do Trogiru. Městečka, které je takovým malým muzeem helénských, římských, byzantinských nebo benátských památek. Ne náhodou je jeho historické centrum zapsáno na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Prohlédnout si tu můžete například i historický palác Ćipiko.

Ze Seget Donji pak doporučujeme vyplout na ostrov Hvar. Stejnojmenné město je proslulé svým rušným nočním životem, kulturou, historickou architekturou a nádhernými výhledy. Mnozí ho považují za centrum zábavy celého chorvatského pobřeží!

alt_text_here

Trogir je nádherné starobylé město

 

Den 2: Hvar – Vis

Pro druhý den jsme pro vás vybrali ostrov Vis. Podle nás je to takové „must-have“ plavby v chorvatských vodách, a proto jsme mu na našem blogu věnovali i samostatný článek nazvaný Překrásné pláže, klid a skvělé víno? Přesně to nabízí chorvatský Vis.

Pokud bychom měli vybrat tři highlighty ostrova, bude to určitě polední zastávka na jedné z nejkrásnějších pláží na Visu, Stiniva Beach. Po ní by následovala prohlídka Modré jeskyně na ostrově Biševo poblíž Visu. A nakonec doporučujeme nocování v některé z tichých zátok Visu nebo v hlavním městě Vis.

alt_text_here

Pláž Stiniva Beach je vyhlášená!

 

Den 3: Vis – Korčula

Určitě nevynechejte prohlídku starého města Korčula, jehož kamennými uličkami můžete bloumat celé hodiny! Historická část města je obehnaná starobylými hradbami, a proto se jí často říká Malý Dubrovník. Prohlédnout si tu můžete například rodný dům Marca Pola. Ostrov Korčula proslavila také místní vinařství, doporučujeme tedy také ochutnávku vín v místních vinotékách!

alt_text_here

Korčule se také říká Malý Dubrovník

 

Den 4: Korčula – Mljet

Mljet, to je zelená perla Chorvatska. Ostrov láká hlavně svou bujnou vegetací, národním parkem s krásnými lesy a jezery i skvostnými plážemi.  Z plážových aktivit doporučujeme relaxaci na pláži Saplunara nebo koupání v čistém moři. V samotném národním parku určitě nevynechejte návštěvu nádherných slaných jezer Veliko i Malo Jezero a kláštera na ostrově ve Velikom Jezeru.

alt_text_here

Saplunara patří k nejkrásnějším plážím Chorvatska

 

Den 5: Mljet – Dubrovník

Tohle fotogenické dalmatské město proslavily hlavně mohutné hradby, které obepínají historické centrum, a jež doplňuje 15 věží a řada pevností. Při procházce po starobylých hradbách se vám naskytnou úchvatné výhledy na Jadran. V úzkých uličkách Dubrovníku plných pomerančovníků a citronovníků najdete nejen nespočet památek, ale i spoustu skvělých restaurací a butiků.

alt_text_here

Ulice Dubrovníku jsou plné restaurací a obchodů

 

Den 6: Dubrovník – Elafitské ostrovy (Lopud, Šipan)

Relaxace na lodi v některé z malebných zátok můžete proložit koupáním na některé z mnoha pláží na ostrovech, například Šunj Beach na Lopudu. Případně si půjčte kolo a pusťte se do prozkoumávání ostrova Šipan. Den pak můžete zakončit večeří v některé ze skvělých místních taveren.

alt_text_here

Jedna z pláží na Lopudu

 

Den 7: Elafitské ostrovy – Seget Donji

Cestou zpět do Seget Donji se můžete zastavit na poslední koupání spojené s návštěvou některého z malebných městeček na Hvaru. Vaše plavba se završí návratem do maríny Baotić. Poslední večer pak můžete věnovat večeři na pevnině nebo podniknout malý výlet po okolí.

alt_text_here

Naše jachta One & Only je opravdu výjimečná loď!

 

V tomto itineráři jsme se pokusili vyváženě namixovat historii, kulturu, krásy přírody i místa pro relaxaci. Překrásné chorvatské pobřeží toho ale samozřejmě nabízí mnohem víc! Pokud patříte k milovníkům vína, zvažte návštěvu místních vinařství na Hvaru či Visu. Ve zdejších restauracích zase můžete ochutnat dalmatské speciality, jakými jsou čerstvé ryby, mořské plody, pršut nebo dalmatská pašticada.

A pokud máte rádi vodní sporty, v průběhu plavby si můžete na různých lokalitách naplánovat výlety na kajaku či paddleboardech nebo potápění. Ostatně, jachta One & Only je pro vodní sporty dokonale vybavená!

Foto: Shutterstock.com a archiv Umbrella Yacht

Máte zájem o plavbu po Jadranu na této výjimečné lodi? Napište nám!

Přečíst více článků