Plavba na jachtě: Najděte pro sebe tu správnou destinaci

Každý z nás očekává od dovolené na jachtě něco jiného – někdo chce poznat nové lidi, další rád sportuje a někdo chce jen na chvíli vypadnout z denní rutiny a osvojit si na pár dnů „maňana“ životní styl. Všichni ale máme společné jedno – chceme se skvěle bavit! Zjistěte, jaká destinace je nejlepší právě pro vás!

Tým Umbrella Yacht   |   8. 1. 2018

Pro milovníky klidu: Martinik

Pohodový odpočinek na pláži, drinky v plážových barech, špičkové restaurace, tradiční ostrovní hospůdky a trocha toho šnorchlování? Je tohle to, co chcete od dovolené? Pak zamiřte do Karibiku! Martinik, to jsou nedotčené laguny obklopené krásnými útesy, malebné vesnice, špičkové restaurace a hlavně – neuvěřitelný klid! A pokud toho chcete vidět ještě víc, vezměte to z Martiniku na jih a můžete postupně prozkoumat i další karibské ostrovy. Například Svatou Lucii, Svatého Vincence nebo třeba Mustique, vyhlášené letovisko hollywoodských hvězd a členů královských rodin! Více se dozvíte v článku Martinik z paluby jachty? V lednu je to nejlevnější!

alt_text_here

Zátoka Mitan v Fort-de-France na Martiniku

 

Pro milovníky nočního života: Itálie

Možná se vám bude víc líbit v luxusním resortu Porto Cervo na Sardinii a v jeho 4 a 5hvězdičkových lázních, značkových buticích, prvotřídních restauracích a exkluzivních nočních klubech. Možná vás osloví spíše Capri, ostrůvek, který patří už po staletí k nejoblíbenějším destinacím intelektuálů, umělců a evropské i hollywoodské smetánky – a to nejen kvůli zdejším vyhlášeným restauracím.  Anebo dáte přednost spíše pobřeží Toskánska? Ať už zamíříte kamkoli, Itálie vás se svou špičkovou kuchyní, lahodnými víny a krásným mixem okouzlující přírody a historických památek nezklame!

alt_text_here

Kouzelný přístav Porto Azzurro na Elbě

 

Pro aktivní sportovce: Chorvatsko

Dalmátské pobřeží nabízí nejen překrásné, tyrkysově zbarvené moře, ale i nespočet zátok a zálivů, krásných poloostrovů i ostrovů všech možných tvarů i velikostí. Výhody jsou nasnadě – ať už zakotvíte kdekoli, všude si můžete užívat koupání, plavání, potápění, paddleboarding, wakeboarding, windsurfing, jízdu na kajaku a prokládat je treky po pevnině, cyklistickými výlety, raftingem na některé z řek nebo projížďkami na koních!

alt_text_here

Rádi se projdete na kajaku? Zkuste malebné pobřeží Hvaru!

 

Pro milovníky historie: Řecko

Pokud toužíte spojit krásy jachtaření s poznáváním historie, Řecko je jasná volba. Doporučit vám můžeme plavbu kolem Jónských ostrovů, během které poznáte třeba Lefkadu, Korfu, Paxos, Kefalonii i bájnou Ithacu, kterou proslavil Odysseus. Další trasa vede kolem Kyklád a zahrnuje také návštěvu Athén nebo bájného ostrova Santorini (ano, tady jsou ty slavné bílé kostelíky s modrými kopulemi). Kouzelné jsou i Sporady (podíváte se i na ostrov Skiathos, kde se točil film Mamma Mia!. Více se o něm dočtete v článku Poznejte místa, kde se natáčely slavné filmy!), Rhodos nebo Kos.

alt_text_here

Santorini patří k perlám Řecka

Foto: Shutterstock.com

Přečíst více článků