Svatá Lucie. Vaše příští destinace!

Na tomhle ostrově je všechno! Sopky, hory, deštný prales, zátoky s bělostnými plážemi… Můžete se tu věnovat vodním sportům, potápění, trekům po horách, koupání v horských pramenech, pronajmout si džípy nebo se projet po plážích na koních. A to je opravdu dost důvodů pro to, aby se Svatá Lucie stala vaší příští dovolenkovou destinací!

Tým Umbrella Yacht   |   27. 8. 2018

Svatá Lucie patří mezi antilské Návětrné ostrovy a najdete ji mezi Martinikem a Svatým Vincencem. Stejně jako u ostatních karibských ostrovů vás na první pohled uchvátí nádherné pláže se zlatavým pískem. Pokud se při koupání chcete kochat pohledem na symboly země – dva zalesněné sopečné kužely Gros Piton a Petit Piton, které jsou dokonce zapsané na seznam světového dědictví UNESCO – zakotvěte v Anse des Pitons. Zkusit můžete i výstup na Petit Piton. Vyráží se na něj s průvodcem brzy ráno, obvykle ještě za tmy, a je to docela fuška, ale odměnou vám bude opravdu nezapomenutelný zážitek!

O kousek výš směrem na hlavní město Castries je pak neméně kouzelná pláž v Anse Chastanet a ještě nad ní pláž v Anse Cochon. Pod hlavním městem Castries najdete malebnou zátoku Marigot Bay, ve které můžete zakotvit, prohlédnout si zdejší přístav a vykoupat se na malé plážičce. A pokud chcete poznat turistické centrum ostrova a zároveň nejdelší a nejpopulárnější pláž Svaté Lucie, plavte se ještě dál na sever – až k městu Rodney Bay, u kterého je slavná, přes kilometr dlouhá Reduit Beach.

Svatá Lucie pláž Piton

Pláž s výhledem na jeden z Pitonů

 

Zamiřte i pod vodu!

Neméně zajímavé je to i pod mořskou hladinou. Potápět se a šnorchlovat můžete prakticky kdekoli, včetně korálových útesů u tří zmíněných zátok. Kromě tropických ryb tu uvidíte i malé chobotnice, murény, rejnoky, barakudy nebo želvy. Pokud už budete v okolí Pitonů, určitě se zajeďte podívat k Sulphur Springs, vulkánu, z jehož kráterů unikají sirné plyny a v němž bublá bahno. Najdete tu i malé horské bazénky, které slouží jako termální lázně.

Kromě krásných pláží a průzračné vody plné života nabízí Svatá Lucie i úžasnou přírodu. Ostrov je sopečného původu, a v úrodné půdě se daří tropické zeleni. Středem ostrova se táhne horský hřeben porostlý pralesem, kromě lesů tu najdete i plantáže banánů a cukrové třtiny. Rostou tu obří stromové kapradiny, kaktusy, ibišky i krásně kvetoucí květiny včetně divokých orchidejí. Svatá Lucie se tak zelená i proto, že ji protíná několik řek, které místy vytvářejí kouzelné vodopády (nejkrásnější je La Tille!). Během výletu po některé ze stezek vedoucích vnitrozemím navíc můžete pozorovat i barevné tropické ptáky!

Svatá Lucie

Okolí Soufrière je opravdu nádherné

 

Rum? Ale jistě!

Karibik, to je mimo jiné i kvalitní rum. I tady si můžete dopřát návštěvu v tradičním lihovaru – najdete ho právě u Marigot Bay. V pátek pak určitě zakotvěte u rybářské vesničky Anse La Raye, kde se ten den konají trhy s mořskými rybami a plody – nejen že se tu skvěle najíte (případně i popijete a zatančíte si), ale můžete si nakoupit i čerstvé zásoby darů moře na loď.

A Svatá Lucie má ještě jednu obrovskou výhodu – je to perfektní výchozí bod pro plavbu k některému z okolních ostrovů! Za návštěvu rozhodně stojí Sv. Vincenc, Mustique, Bequia, a především Martinik!

Svatá Lucie Marigot Bay

Zátoka v Marigot Bay

Foto: Shutterstock.com

Chcete s námi vyrazit do Karibiku? Napište nám!

Přečíst více článků