Thajsko? Nasměrujte svoji jachtu do těchto nádherných míst!

Thajsko je zemí, ve které naplno oceníte výhody vlastní lodi. Ano, na spoustě míst si tu turisté šlapou po hlavách a jsou tu i lokality s hodně mizernou pověstí. Ale velká část této země je jednoduše nádherná! Krásná příroda, úžasné moře, fantastická kuchyně a skvělí lidé. My jsme pro vás našli čtyři místa, která byste během své plavby rozhodně neměli minout!

Tým Umbrella Yacht   |   5. 2. 2018

Svobodu, která vám jakožto dočasnému majiteli jachty spadne automaticky do klína, nejvíc oceníte právě v místech, jako je Thajsko. (Kromě svobody má jachting i další výhody – přečtěte si o nich v článku 6 důvodů, proč strávit dovolenou na jachtě). Vlastní lodí si totiž můžete zajet i do míst, kam byste se jinak dostávali jen obtížně, a poznat tak to nejlepší, co vám Thajsko může nabídnout. Jen musíte vědět, kam své plavidlo nasměrovat. A my jsme pro vás taková místa našli! 

 

Zastavte se na pláži Railay

Na poloostrově Railay v provincii Krabi najdete krásnou pláž, která je přístupná pouze z lodi – ze všech stran ji totiž obepínají vysoké vápencové skály. I když Railay už není utajovaným skvostem, který znají jen nezávislí cestovatelé, pořád stojí za návštěvu. Kromě koupání a obdivování nádherné přírody si tu můžete dopřát třeba tradiční thajskou masáž, půjčit si kajak a projet se podél pobřeží, udělat si procházku na východní pobřeží poloostrova nebo si užít výhled na jeden z nejkrásnějších západů slunce v Thajsku. Pokud rádi lezete, určitě popojděte i na vedlejší, strmými útesy lemovanou pláž Phra Nang, kde nejspíš potkáte pár dalších fandů do skalního lezení.

alt_text_here

Pláže a skály, dvě lákadla Railay Beach

 

Potápějte se na Similanských ostrovech

Původně devět granitových ostrůvků, ke kterým úřady před dvaceti lety přidaly ještě další dva, tvoří národní park a patří k nejlepším potápěčským lokalitám na světě. Vděčí za to skvělé viditelnosti (běžně až 30 metrů) a korálovým útesům plným ryb. Spatřit tu můžete i leopardí žraloky, murény, manty obrovské, želvy nebo mořské koníky. A pokud pořád nebudete mít dost, přeplujte k nedaleké Richelieu Rock, podmořské hoře, která je údajně nejlepším místem pro potápění v Thajsku. Při plánování plavby jen myslete na to, že Similanské ostrovy jsou pro veřejnost zhruba od půlky května do půlky října uzavřeny.

alt_text_here

Similanské ostrovy jsou mezi potápěči vyhlášené

 

Proplujte zátokou Phang Nga

V zátoce kousek od Phuketu najdete na rozloze zhruba 400 čtverečních kilometrů stovky skalních útvarů a vápencových ostrůvků vystupujících z mělké vody. Některé z nich jsou vysoké až 350 metrů! Tuto úžasnou scenerii si nejlépe vychutnáte z kajaku, díky kterému budete moci prozkoumat i různé jeskyně, z nichž jsou některé propojené tunely. Zátoka je také skvělým místem pro potápěče a horolezce! Asi nejslavnějším zdejším ostrůvkem je Ko Tapu. Přezdívá se mu Ostrov Jamese Bonda, protože si „zahrál“ v bondovce Muž se zlatou zbraní. Za návštěvu stojí i rybářská vesnička u ostrova Ko Panyi, kterou tvoří domky postavené na dřevěných pilotách přímo v moři.

alt_text_here

Tenhle ostrůvek se objevil v bondovce Muž se zlatou zbraní

 

Dejte šanci ostrovu Ko Lanta

Jestli chcete prožít pohodovou dovolenou mimo hlavní turistické oblasti, ale zase si nechcete hrát na Robinsona bloumajícího po neobydleném ostrově, Ko Lanta je místo přesně pro vás. Největším lákadlem jsou nekonečné pláže na západním pobřeží, které jsou díky pozvolnému vstupu do moře ideální i pro rodiny s malými dětmi. Navíc tu na vás nečeká žádná tlačenice – spíše naopak. Dalšími plus jsou čisté moře a možnost potápění, tradičně podmanivé západy slunce a samozřejmě krásná příroda. Rozhodně vám doporučujeme pronajmout si na pevnině skútr a zajet si na jihozápad ostrova prozkoumat národní park, zašnorchlovat si tu a obhlédnout starý maják.

alt_text_here

Maják na jižním konci ostrova, který je součástí národního parku

Foto: Shutterstock.com

 

Chcete s námi vyrazit lodí do Thajska? Napište nám!

Přečíst více článků